Een moderne, wendbare content hub voor de KVK

Een toename van meer dan 65% in bereik

Wat de vraag was

De Kamer van Koophandel biedt informatie en advies aan ondernemers bij de belangrijke thema’s op ondernemersgebied. Kwalitatieve, relevante content die goed aansluit op de behoefte van ondernemend Nederland is daarbij cruciaal. De KVK content was echter niet altijd in staat om de nodige bijdrage aan de strategische doelstellingen van bereik en waardering te leveren. De vraag aan ons was om een moderne, wendbare uitgeversorganisatie in te richten die significant bijdraagt bij het realiseren van de ambitieuze strategie.

Wat we gedaan hebben

Uit onze analyse bleek dat de regionaal ingedeelde content teams maar in beperkte mate een visie en doelstellingen deelden waardoor een pluriform, veelal onsamenhangend portfolio was ontstaan. Ook bleek de verpsplintering van verantwoordelijkheden tot veel handovers en daardoor langere doorlooptijden te leiden.  

We hebben in nauwe samenwerking met het management een geheel nieuwe content hub ingericht met focus op Versimpelen, Focussen en Versnellen. 

  • Versimpelen: Eén centrale content organisatie waarbinnen men samenwerkt o.b.v. heldere rollen en verantwoordelijkheden en onder leiding van één Content Owner.
  • Focussen: Expliciete datagedreven sturing op inhoud door één hoofdredactie, vanuit één integrale contentkalender en d.m.v. eenduidige OKRs.
  • Versnellen: Kortcyclisch, agile werken door multidisciplinaire teams rond inhoudelijk thema’s op basis van het Nexus Scrum framework.

Daarnaast hebben we het management inzicht gegeven in de prestatie van de teams en de organisatie als geheel door middel van geïntegreerde, realtime reporting.

Wat we bereikt hebben

Naast een verdere stijging op toch al hoge waardering, is de beoogde ambitieuze stijging in bereik van 65% in één jaar gerealiseerd en is de doorlooptijd teruggebracht van soms weken tot enkele dagen. Met de content hub is de KVK goed gepositioneerd om haar belofte waar te maken om de gewaardeerd adviseur van ondernemend Nederland te worden.

Meer cases

Privacy Voorkeuren
Bij het bezoeken van onze website kan er informatie opgeslagen worden via de browser van uw verschillende apparaten, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy voorkeuren aanpassen. We wijzen u erop dat als gevolg hiervan bepaalde content geblokkeerd kan worden.